



# 2025 Program Directors Assembly Winter Meeting Agenda

January 10-11, 2025 Atlanta Airport Marriott Gateway 2020 Convention Center Concourse, Atlanta, GA 30337

## Friday, January 10, 2025

Location: Salons A-C

8:00 pm-9:30 pm (1 hour 30 minutes) Registration and Welcome Reception

# Saturday, January 11, 2025

Location: Salons A-D

7:15 am-7:55 am (40 minutes) Registration and Breakfast

7:55 am-8:30 am (35 minutes)

Meeting Welcome and Presidential Welcomes/Updates Speakers: Paul V. Williams, MD, and James M. Tracy, DO

• Session Info: Meeting welcome and annual update from the AAAAI and ACAAI Presidents.

Moderator: Monica G. Lawrence, MD

8:30 am-9:30 am (1 hour)

Accreditation Council for Graduate Medical Education (ACGME): Core Curriculum Changes and Meeting Program Requirements

Speakers: Rebecca Saff, MD, PhD, Rebecca Scherzer, MD, and Kelly D. Stone, MD, PhD

 Session Info: Information on the proposed new ACGME common program requirements for Allergy & Immunology, discussion on identifying specific new requirements that will require centralized curriculum development resources, and ACGME site visit preparation and post-visit feedback.

Moderator: Maureen Egan Bauer, MD

9:30 am-9:50 am (20 minutes)

Break

9:50 am-10:35 am (45 minutes)

Curriculum Development: Training Fellows to be Educators

Speaker: Eli Miloslavsky, MD

• Session Info: Share best practices for developing a formal clinical educator track in A/I fellowship programs and how to otherwise incorporate this type of training into the broader curriculum.

Moderator: Paneez Khoury, MD MHSc

10:35 am-11:35 am (1 hour)

Strategies When Learners Aren't Meeting Expectations Panel Discussion

Panelists: Marcella R. Aquino, MD, Jennifer Spicer, MD, and Karen Warburton, MD

• Session Info: Panel discussion on real working education action plans to boost competencies, and strategies to help fellows who have failed their primary boards.

Moderator: Rebecca Scherzer, MD

11:35 am-12:20 pm (45 minutes)

Lunch

12:20 pm-1:20 pm (1 hour)

Donning the Coaching Hat as a Program Director -Skills and Tools to Help Any Fellow-in-Training

Speaker: Kathleen Wang, MD

• Session Info: Focus on the skills of active listening and asking powerful questions and offer a framework to coach any fellow on any goal or problem.

Moderator: Heather K. Lehman, MD

1:20 pm-2:05 pm (45 minutes)

Teaching Tips: Tools for Educators Mini Session Panel

Instructions: each topic has a total of 15 minutes for presentation & Q&A before rotation.

- Session 1: The Benefits of Incorporating AI Tools in Fellow Education Jennifer Spicer, MD
  - Session Info: Provide multiple examples of potential uses of AI for medical education and provide general tips regarding global best practices and pitfalls in its use.
- Session 2: Creating an Ethics Curriculum
  Anna Kovalszki, MD
  - Session Info: Overview of common medical ethics topics and mechanisms to get them into your didactic curriculum in A/I. Topics which merit specific targeting and consideration.
- Session 3: Short "On the Fly" Assessment Tools for Presentations and in Clinic Katherine L. Tuttle,
   MD
  - Session Info: To share the evidence and examples of techniques for high fidelity preceptor assessments of fellow presentations.

Moderator: Thanai Pongdee, MD

2:05 pm-2:25 pm (20 minutes)

Break

2:25 pm-3:15 pm (50 minutes)

Managing Leave and Achieving Competency Panel Discussion

Speakers: Louise Castile, MS, Michael R. Nelson, MD, PhD, Kelly D. Stone, MD, PhD, and Chelsey Williams

• Session Info: Discussion to address time away from training and the concept of competency based medical education.

Moderator: Rebecca Saff, MD PhD

3:15 pm-3:45 pm (30 minutes)

American Board of Allergy and Immunology (ABAI) Update

Speaker: Michael R. Nelson, MD, PhD

• Session Info: Annual update from the ABAI President regarding the Board examination, recertification, MOC and other related information.

Moderator: Monica G. Lawrence, MD

3:45 pm-4:00 pm (15 minutes)

Closing Comments and Open Forum Speaker: Monica G. Lawrence, MD

#### **OTHER MEETINGS**

# Friday, January 10, 2025

• 7:30 am-5:00 pm: AAAAI In-Training Examination Committee (closed meeting) – Gulfstream

## Saturday, January 11, 2025

- 7:00 am-4:00 pm: Accreditation Council for Graduate Medical Education (appt. only) Cessna
- 7:00 am-4:00 pm: American Board of Allergy/Immunology (appt. only) Concorde
- 7:15 am-3:30 pm: AAAAI Federation of Regional, State and Local Allergy, Asthma & Immunology Societies (closed meeting) – Discovery
- 3:30 pm to 4:15 pm: AAAAI Academic Leaders Meeting Registration (closed meeting) Gulfstream
- 4:30 pm-7:30 pm: AAAAI Academic Leaders Meeting (closed meeting) Gulfstream
- 7:30 pm-9:00 pm: AAAAI Academic Leaders Reception (closed reception) Jetstream

## Sunday, January 12, 2025

• 7:00 am-11:30 am: AAAAI Academic Leaders Meeting (closed meeting) – Gulfstream