



2024 Program Directors Assembly Winter Meeting Agenda

January 5-6, 2024 Atlanta Airport Marriott Gateway 2020 Convention Center Concourse, Atlanta, GA 30337

Friday, January 5, 2024

Location: Jetstream

8:00 pm-9:30 pm (1 hr. 30 mins) Registration and Welcome Reception

Saturday, January 6, 2024

Location: Salon A-D

7:15 am-7:55 am (40 mins) Registration and Breakfast

7:55 am-8:00 am (5 mins)

Welcome - Kimberly A. Risma, MD PhD

8:00 am-8:30 am (30 mins)

Presidential Welcome and Updates - Jonathan A. Bernstein, MD, and Gailen D. Marshall Jr., MD PhD Moderator: Kimberly A. Risma, MD PhD

8:30 am-9:30 am (1 hr.)

Best Practices for Teaching Immunology Beyond the Textbook - Paneez Khoury, MD MHSc, Rebecca

Scherzer, MD and Andrew A. White, MD Moderator: Heather K. Lehman, MD

9:30 am-10:00 am (30 mins)

Networking Mixer

Facilitator: Kimberly A. Risma, MD PhD and Rebecca Saff, MD PhD

10:00 am-11:00 am (1 hr.)

A Review of the Science of Learning - Jennifer Spicer, MD

Moderator: Monica G. Lawrence, MD

11:00 am-11:45 am (45 mins)

Teaching Resilience - Theresa A. Bingemann, MD

Moderator: Caroline C. Horner, MD

11:45 am-12:30 pm (45 mins)

Lunch

12:30 pm-1:45 pm (1 hr. 15 mins)

Teaching Tips: Tools for Educators Mini Breakouts

Participants visit all stations once during the timeframe. Each station presentation/Q&A time about 10 minutes per round with five presentations total. This session will not be recorded for the toolbox.

Station 1: Rapid Fire Journal Clubs - Rebecca Saff, MD PhD

- Station 2: Innovative Approaches to Teaching Billing and Coding Christina E. Ciaccio, MD
- Station 3: How to Guide a QI Project Sindhura Bandi, MD and Joel P. Brooks, DO MPH
- Station 4: Procedural Competency Experiences: In-Clinic Anaphylaxis Stephanie L. Ward, MD
- Station 5: Incorporating Technology into A/I Training Gerald B. Lee, MD

Facilitator: David A. Khan, MD

1:45 pm-2:00 pm (15 mins) Break

2:00 pm-2:30 pm (30 mins) ABAI Update - Michael R. Nelson, MD, PhD Moderator: David A. Khan, MD

2:30 pm-3:30 pm (1 hr.) Tips on Thalamus and Interview Season Open Discussion Facilitator: Kimberly A. Risma, MD PhD

3:30 pm-3:55 pm (25 mins)
Assembly Feedback and Open Forum - Kimberly A. Risma, MD PhD

3:55 pm-4:00 pm (5 mins) Closing Comments - Kimberly A. Risma, MD PhD

OTHER MEETINGS

Friday, January 5, 2024

• 7:30 am-5:00 pm: AAAAI In-Training Examination Committee (closed meeting) – Gulfstream 1

Saturday, January 6, 2024

- 7:00 am-4:00 pm: Accreditation Council for Graduate Medical Education (appt. only) Concorde
- 7:00 am-4:00 pm: American Board of Allergy/Immunology (appt. only) Cessna
- 7:15 am-3:30 pm: AAAAI Federation of Regional, State and Local Allergy, Asthma & Immunology Societies (closed meeting) Voyager
- 4:30 pm-8:30 pm: AAAAI Academic Leaders Meeting (closed meeting) Gulfstream

Sunday, January 7, 2024

• 7:00 am-12:00 pm: AAAAI Academic Leaders Meeting (closed meeting) – Gulfstream